And This And That Proje Sonu

And This And That Proje Sonu

 

Projenin başında belirtilen amaçların çoğunluğuna ulaşılmıştır. Bu sonuca, öğrencilerden alınan geri dönüşler ile kolaylıkla ulaşılabilmektedir. İngilizce dersiyle ilgili olarak, okul tanıtımlarında ve valiz hazırlama etkinliklerinde, öğrencilerin kendilerini tanıtabildikleri görülebilmektedir. Powerpoint sunumu hazırlama görevinde, öğrencilerin sevdikleri yiyecekleri söyleyebildikleri görülmektedir. Yine İngilizce dersi ile ilgili, öğrenciler basit hava koşullarını valiz hazırlama etkinliğinde başarabildikleri görülmektedir. Çevremizi temizleyelim etkinliğinde, öğrenciler buldukları atıkların İngilizce anlamlarını merak ederek, padlet uygulamasında bu kelimeleri sözlük haline getirdikleri görülmektedir. Öğrenciler, yine bu aktivitede basit öneri cümleleri kurarak, öğüt verme kalıplarını tekrar etmişlerdir.

Bilişim teknolojileri dersi açısından bakılırsa, öğrenciler sunum hazırlama aktivitesinde programın ara yüzüne aşina olmuş ve kullanmayı denemişlerdir. Ayrıca, hazırladıkları sunumları, zoom platformu üzerinden diğer paydaş arkadaşlarına sunmuşlardır.  Logo tasarımı aktivitesinde, öğrenciler hem İngilizce dersini hem de Bilişim teknolojileri dersini birlikte kullanmışlardır. Logo tasarımı için canva adlı siteyi kullanmış ve logolarının üzerine İngilizce kelimler yazmışlardır. Bu aktivite, öğrencilerin poster hazırlama ve sunma konusunda ders amacını desteklemektedir. Yine, öğrenciler, logo tasarımı aktivitesinde, telif hakkında bilgi edinip kendi hazırladıkları logolarda bu konuya dikkat etmişlerdir. Bilişim teknolojileri dersinde vurgulanan bir konu olan telif, öğrencilerin daha dikkat etmeleri konusunda bilinçlendirilmişlerdir. 

Sosyal bilgiler dersi açısından bakılacak olursa, öğrenciler sunum hazırlama görevi sırasında, Türkiye'nin fiziki coğrafi özelliklerinin farkına varmış iklim ve bitki örtüsü hakkında bilgi edinmişlerdir. Ortakların sunumlarını izlerken, çeşitli kültürlere yönelik kalıp yargıları sorgulamaları beklenmiştir. Çevre temizliği aktivitesinde, öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte küresel sorunların çözümlerine yönelik fikir önerileri geliştirmişlerdir.


Projede emeği geçen İngilizce Öğretmeni Filiz ERBU, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yusuf YILMAZ ve tüm öğrecilerimize teşekkür ederiz.


 

09.05.2022 257

Projede ortaya çıkan ürünler ile alakalı Youtube video linkleri:


 

Okul Tanıtımı:

https://youtu.be/H0WCCJtnvis

Ortak ürün Şiirimiz:

https://youtu.be/I8anE0PcoDM

Bavul Hazırlama Etkinliği:

https://youtu.be/Yh-Efg7rC0c

 

23 Nisan Etkinliği:

https://youtu.be/fscqOTnMs-s

Proje sonu: 

https://youtu.be/Ubq0XHzeBJY

 

Ayrıca öğrencilerimiz öğrendikleri kelimeleri padlet üzerinden bir sanal sözlük haline getirmişlerdir.

09-05-2022